55. Badacsonyi Szüret a fejlődő badacsonyi régióban (videóval)

2019.09.09

Hatalmas érdeklődés övezte az 55. Badacsonyi Szüretet a hétvégén. 

Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője megnyitó beszédében köszöntötte a megjelenteket, mint mondta, ha szeptember első hete, akkor az ország különböző tájáról, de most már nem csak az ország különböző tájáról, a határon túlról is érzik az emberek, hogy Badacsonyba kell jönni és egy jó rendezvényen kell részt venni. 

Hosszú évtizedeken át ez a rendezvény, ez valójában lezárása volt egy nyári szezonnak, lezárása volt egy éves hosszú munkafolyamatnak, hiszen a borászok, a gazdák, akik ebből éltek, azok most tudták számba venni azt a sok-sok munkát és annak az örömét és annak a jó oldalát is, amit az egész évben tapasztaltak. Én azt gondolom, hogy az elmúlt évben, időszakban viszont azt láthatjuk, hogy a badacsonyi szüret nem csak lezárása egy évszaknak, hanem nyitánya is egy újabb évszaknak, nyitánya egy újabb rendezvénysorozatnak. Az elmúlt időszakban, Badacsonyban, Badacsonytomajon és az országban is nagyon sokan sokat dolgoztak azon, hogy ez a vidék ne csak szezonális vidék legyen, hanem nyissuk ki Badacsonyt, nyissuk ki a Balaton-felvidéket és lehetőség szerint több évszakossá tegyük ezt a vidéket. Ez nagyon sok munkával jár még, de azt gondolom, hogy jó úton járunk, elindultunk egy kiváló nyomvonalon, és ma már azt lehet mondani, hogy a Balaton és a Badacsony nem csak nyáron, hanem ősszel, télen és tavasszal is sok-sok színvonalas programot kínál az ide látogatóknak - mondta Fenyvesi Zoltán.

Nagyon örülök annak, hogy már külföldi vendégeink is azt tapasztalják, amikor végigjárnak Badacsonytomajon, végig járnak Badacsonyban, hogy igazi fejlődésnek indult ez a vidék. Én abban bízom, hogy ez nem szakad meg, ősszel is folytatódik, Polgármester úr ezt a megkezdett utat tudja folytatni és közösen feltudjuk virágoztatni Badacsonyt. - tette hozzá Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő.

Krisztin-Németh László, Badacsonytomaj polgármestere beszédében kiemelte, büszkék arra, hogy nem csak új vendégeik vannak, hanem évről-évre visszajáró vendégek is, így minden alkalommal ismerős arcokkal találkozhatnak.

"Valahol ez azt is jelenti, hogy jól érzik magukat itt Badacsonyban, jól érzik magukat velünk." - tette hozzá a polgármester.

Köszönetét fejezte ki az ország különböző részeiből érkező borrendek képviselőinek.

"Elgondolkodtam rajta, hogy ahány borrend van az országban, ha mindenhol csak egy rendezvényt tartanak, akkor gyakorlatilag ezek a drága Hölgyek és Urak az év egyetlen hétvégéjét sem töltik otthon. Megtisztelő, hogy ennyien eljöttek Badacsonyba, köszönjük szépen" - tette hozzá Krisztin-Németh László.