Badacsonytomaj: Márton-napi vigasság és tökfaragó verseny

2019.11.09

A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű falatozás és a vigasság is megengedett. 

A rendezvényen a táncos mulatság mellett nem hiányzott az asztalról a libazsíros kenyér és az újbor sem, melyet Földi István atya áldott meg a rendezvény megnyitója alkalmából.

Krisztin-Németh László polgármester megnyitó beszédében megköszönte mindenkinek a munkáját, aki segítette a rendezvény létrejöttét és lebonyolítását, különös tekintettel a helyi civilszervezetekre, intézményekre, akik a rendezvény alatt is finomságokkal kínálták a vendégeket, valamint mindenkinek, akik számos tombolatárgyat ajánlottak fel.

Fenyvesi Zoltán a helyi közösség összefogását méltatta, valamint elmondta, hogy a helyi borosgazdák nem csak kiváló minőségű borokat állítanak elő, de a borturizmus fellendülésében és a foglalkoztatásban is nagyszerű szereplőkké váltak.

A rendezvény résztvevőit köszöntötte Borbély Tamás helyi borosgazda is köszöntötte a megjelenteket, ezt követően csapra verte a hordót, mely az újbort tartalmazta.

A rendezvény szervezője a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület volt, melynek nevében Békássy János köszöntötte a helyieket és elmondta, az idei egy rendhagyó és hagyományteremtő alkalom, mert most külön ajándékkal kedveskednek azoknak, akik nagy szerepet vállaltak annak érdekében, hogy megvalósulhasson az esemény.