Baráth Gábor bemutatta a FIDESZ-KDNP ajkai képviselőjelöltjeit.

2019.07.18

Sajtótájékoztatón mutatta be Baráth Gábor polgármesterjelölt a Fidesz -KDNP képviselőjelöltjeit Ajkán.

Baráth Gábor bemutatkozó beszédében elmondta, tősgyökeres ajkai és mindig olyan munkahelyen dolgozott, ahol emberekkel foglalkozott, akár a közigazgatásban, akár a civil szférában. A segítés, a felelősségvállalás határozta meg az életét. Immáron tizedik éve dolgozik a Magyar Vöröskeresztnél. 

Nekem Ajka a világ közepe. Itt nőttem fel, ide köt a családom. Ezúton örömmel tudatom a hírt, hogy feleségemmel a második gyermekünket várjuk. Ő már egy új lendületet vett Ajkán fog megszületni. Azért fogok dolgozni, hogy Ajka a lehető legtöbb fejlesztési forráshoz jusson. Én nem politikát kínálok, hanem egységet, összefogást, együttműködést és erőt. Nem számít, hogy ki melyik pártban hisz. Csak az számít, hogy ki mennyire ajkai. Csak az számít, hogy a városunk ugyanolyan sikeres legyen, mint az ország. Ez a kormány támogatása nélkül lehetetlen.Ezt a feladatot csak egy hozzáértő, kormánybarát, remek csapattal lehet véghezvinni. - mondta Baráth Gábor

A bemutatkozóját követően Baráth Gábor bemutatta a képviselőjelöltjeiket:

A 10 egyéni körzetben induló jelöltjeinkből 4 jelenleg is önkormányzati képviselője az adott körzetnek, a többi hat jelölt pedig tősgyökeres ajkai. Jelöltjeinkre eddig is számíthattak az ajkaiak, hiszen mindannyian a városrészük megbecsült, elismert lakói. - mondta Baráth Gábor.

Az 1-es számú körzet Ajka-Tósokberénd, ahol Rieder András iskolaigazgatót indítjuk, aki a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola igazgatója. András születése óta Ajkán él, nős, 3 gyermek boldog édesapja. Jelenleg is képviselője ennek a körzetnek.


A 2-es számú körzet a Bányásztelep, Óváros körzete, ahol Nagy Sándort indítjuk. Sándor 49 éve Ajkán él, közgazdászként jelenleg az ajkai Magyar Imre Kórház műszaki vezetője. A Széchenyi utcában él, nős, 2 gyermek édesapja.


A 3-as számú körzet Ifjúság utca, Fő utca, Kossuth utca vége és a sportpályákkal határolt választókörzet, ahol Bali Tibort indítjuk. Tibor születése óta Ajkán él, jelenleg egy több ezer lakásért felelős társasházkezelő iroda vezetője. Nős, 2 gyermek édesapja.


A 4-es számú körzet a Kaszinó és környéke, ahol Bajzék Ádám lesz a jelöltünk. Jelenleg karbantartási vezetőként dolgozik. Ádám 10 éve él Ajkán. Nős, egy gyermek édesapja.


Az 5-ös számú körzet belváros, a Fő utca, Kossuth utca, Tűzoltó és Béke utca által határolt terület. Jómagam indulok ebben a körzetben. - mondta Baráth Gábor.


A 6-os számú körzet az üveggyár, a Csingeri út, a Rákóczi út és a Gyár utcák által határolt terület. Itt dr. Szinesi András állatorvost indítjuk, aki 16 éve él Ajkán. Nős, 3 gyermek édesapja.


A 7-es számú körzet a Kórházdomb és környéke, ahol Fülöp Zoltánt, a város egykori alpolgármesterét, jelenlegi önkormányzati képviselőjét indítjuk ebben a körzetben, aki születése óta Ajkán él. Cégvezető, nős, 2 gyermek édesapja.


A 8-as számú körzet az Élmunkás és Kandó lakótelepek, a Csikólegelő, Csinger és a Bódé városrészek körzete, ahol Peternics Mihályt indítjuk. 43 éve él Ajkán, nős, 2 gyermek édesapja és jelenleg is önkormányzati képviselője ennek a körzetnek.


A 9-es számú körzet Ajkarendek és Bakonygyepes városrészek. Ebben a körzetben ajkarendekiként dr. Balikó Gergely ügyvéd urat indítjuk, aki születése óta Ajkán él, nős, 2 gyermek édesapja.


A 10-es számú körzet Ajka-Padragkút. Itt Puskás Károly gépészmérnököt, a körzet jelenlegi önkormányzati képviselőjét indítjuk. Károly nős, 5 gyermek édesapja.


Ajka gyors ütemű fejlődését egy hozzáértő, kormánybarát, remek csapattal lehet véghezvinni. Az ajkaiak számíthatnak rám , úgy, ahogy a képviselőjelöltjeim is, akikkel egy csapatot alkotva, folyamatos együttműködésben fogjuk megvalósítani közös céljainkat. - tette hozzá Baráth Gábor