Belügyminisztériumi pályázatból új hidat építettek Nagyvázsonyban (videóval)

2019.10.27

Belügyminisztériumi pályázatból új hidat építettek Nagyvázsonyban.

A hidat, Dr. Horváth Balázsról, az Antall-kormány belügyminiszteréről, Veszprém megyei országgyűlési képviselőről nevezték el. Az avatáson megemlékező beszédet mondott Stefka István, a Pestisrácok lapigazgatója és jelen volt Huth Gergely főszerkesztő is.

Az első feladatok egyike volt, hogy kezeljük ezt a helyzetet 2014 október x-edikén, tehát szinte gyakorlatilag friss mandátummal kezeljük ezt a helyzetet és a belügyminisztériumhoz forduljunk pályázatért.

Ennek köszönhető, hogy ebből a pályázatból megtudtuk építeni ezt a régi gyaloghíd, ami egyébként magántulajdonban részben, tehát átkellett szerkesztenünk, szervezünk ezt az egész történetet és ide át egy új gyaloghidat tudtunk építeni - mondta Fábry Szabolcs polgármester.

Ami Horváth Balázst illeti, valóban nagyon-nagyon jó barátságban voltunk.

Én 1985-ben ismertem meg itt Nagyvázsonyban, a kastélyban akkor az Ibuszé volt ez a kastély.

Lovagoltunk és akkor ismertem meg, mint ügyvédet és nagyon jóravaló, tiszta emberként találkoztam vele.

Amikor őt belügyminiszterként jelölte Antall József, ő lepődött meg a leginkább.

Parlament folyosóján beszélgettünk és akkor tudtam meg, hogy Csurka István jelölte őt, szólt Antalnak, hogy na, ez egy olyan ember, aki rendet rak majd a belügyminisztériumban.

Ami döbbenetes volt, hogy azt mondta el, hogy amikor belépett a belügyminisztériumba, remegő térdű hivatalnokok várták, de a páncélszekrények és mindenfajta irattárak tárva nyitva voltak, se egy forint, se iratok nem voltak benne - mondta Stefka István a Pestisrácok lapigazgatója.

A rendezvényen részt vett a térség országgyűlési képviselője Fenyvesi Zoltán is, aki elmondta, hogy nagyon örül az új hídnak, hiszen már régi vágya volt Nagyvázsonynak ez a beruházás.