Dicséretre méltó a magyar kormány munkája

2019.08.27

Csokorba szedtük a kormányzati intézkedéseket, melyekre cikkünk szalagcímét alapoztuk. Nézzük!

A munkát terhelő adók csökkentése

2010 óta mintegy 800 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon. Még tovább csökkennek a munkát terhelő adók is: a szociális hozzájárulási adó mértéke 2019. július 1-től 2 százalékkal csökkent.

Kisvállalkozások adócsökkentése, adminisztrációcsökkentés

A kisvállalkozásokat segítő lépésként 2020. január 1-től 13%-ról 12%-ra csökken a kisvállalati adó mértéke. Az adócsökkentés több mint 40 ezer magyar kisvállalkozást érint.

Idegenforgalmi adócsökkentés

A jövő évtől a szálláshelyi szolgáltatásra vonatkozó áfa kulcsa 18%-ról 5%-ra csökken.

Áfa-visszatérítés a kistelepüléseken építkezők részére

A kormány 2020. január 1-jét követően adó-visszatérítési támogatást biztosít 5 millió forint határig a kistelepüléseken az új lakóingatlant építők, illetve a használt lakóingatlant bővítők, felújítók részére.

Fejlesztési adókedvezmény kibővítése

A tavalyi évben 8500 milliárd forint beruházás valósult meg Magyarországon.

Új lakossági állampapír bevezetése - Magyar Állampapír Plusz

A 2019. június 3-án indult Magyar Állampapír Plusz magas hozamot és adómentes megtakarítást kínál, emellett rendkívül könnyen elérhető. Az állampapír a fizetett kamaton keresztül a magyar emberek jövedelmét növeli.

Családvédelmi akcióterv

2019. augusztus elejéig már 15 ezernél is többen igényelték valamelyik támogatási formát. A babaváró támogatásokra már több mint 6300 szerződést kötöttek. A nagycsaládosok autóvásárlási támogatását már csaknem 9 ezren kértek. Július 1. óta a második gyerek érkezésekor egymillió forint, a harmadik gyermeknél négymillió forint, minden további gyermek esetében pedig további egy-egy millió forint jóváírását lehet kérni. Jelentősen növekszik a munkahelyi és családi bölcsődék támogatása. Havi, akár 40 ezer forintos bölcsődei támogatást igényelhet, akinek a gyermeke elmúlt 20 hetes, családi vagy munkahelyi bölcsődébe jár, nincs bölcsődei ellátás a közelben, továbbá van bankszámlája és ügyfélkapu-hozzáférése.

Magyarország családbarát hely, ahol a gyermek az első!

Babakötvény

2019. január elseje és július vége között 190 ezer gyermek pénze kamatozik babakötvényben. A kiváló kamatot kínáló babakötvény azt célozza, hogy a fiatalok itthon is boldogulhassanak, érvényesülhessenek, ne kelljen elhagyniuk az országot, ha jó anyagi körülmények között szeretnének élni.

Nagyszülői gyed

Egy átlagfizetéssel rendelkező nagyszülő 200 ezer forint gyedet is kaphat. A nagyszülői gyeddel töltött évek a nyugdíj szempontjából jogosultsági időnek számítanak. A kormány különböző élethelyzetekre is megoldást nyújt: a babaváró támogatás az egyre kitolódó gyermekvállalásra, a családi otthonteremtési kedvezmény a lakhatási problémákra, az autóvásárlási támogatás a többgyerekesek problémáira reagál.

Családi otthonteremtési kedvezmény

Az otthonteremtési program, a CSOKkal, a hozzá felvehető kedvezményes hitellel és a kedvezményes áfával, illetve áfa-visszatérítési lehetőséggel indult, illetve bővült. A kormány ezzel több mint százezer családnak segített. Már használt lakás vagy ház vásárlásához is igénybe lehet venni hitelt ugyanakkora összegben, mint az új lakáshoz. A két gyereket nevelő vagy vállaló családok 10 millió, a három gyereket nevelő vagy vállaló családok 15 millió forint kedvezményes hitelhez juthatnak.

Családi, adózási, oktatási, egészségügyi és nyugdíjjal kapcsolatos intézkedések eredményei és tudnivalói

A 2020. évi költségvetésben több terület is az ideinél jelentősen több forrást kap majd. A családtámogatások magukban foglalják a babaváró támogatást, a CSOK kibővítését, a gyermekes családok jelzáloghitelének átvállalását, a családok autóvásárlási programját és a bölcsődei fejlesztéseket is. A kormány biztosítja a négygyermekes anyák személyijövedelemadó-mentességét, a lakástámogatások összege pedig a 2010-es érték duplája. Lényegesen több pénz kap az egészségügy, az oktatás és a nyugdíjasok is.

A városok is a magyar kormány támogatását élvezik:

A Fidesz nem megszüntetette az önkormányzatokat, hanem megerősítette: több milliárd forintos adósságtól szabadította meg a településeket. Levették a vállukról a kórházak és az iskolák működtetésének terhét. A Fidesz indította a Modern Városok Programot, amelynek keretében több százmilliárd forintot ad a településeknek fejlesztésre. A Fidesz minden korábbi kormánynál több pénzt költ a vidéki kórházakra és háziorvosok rendelőkre. A Fidesz-kormány tagjai közül többen vidéki emberek, ezért a Fidesz a vidék pártja, az önkormányzatok pártja.

Kiszámíthatóság

Magyarországnak már most elfogadott jövő évi költségvetése van. Ez a megbízhatóság, kiszámíthatóság, előrelátás és felelős gazdálkodás bizonyítéka, amire a szociálliberális kormányok soha nem voltak képesek. A Fidesz-kormány alatt a jövő tervezhető és kiszámítható.

Családcentrikusság

A Fidesz-kormány a családok és a biztonság kormánya. A jövő évi költségvetésben több pénzt kapnak a családok és több pénz jut a biztonságra, miközben adócsökkentés is lesz. A kormány soha nem látott mértékű családtámogatási rendszert vezetett be: életbe lépett a babaváró támogatás és a nagyszülői gyed. Kibővültek a CSOK lehetőségei, különös tekintettel a nagycsaládosokra.

A családi otthonteremtési kedvezményt már 100 ezer magyar család igénybe vette!

Munkahelyteremtés

Aki akar, az ma tud dolgozni, a munkanélküliség most a legalacsonyabb a rendszerváltás óta. Ma már 4 és fél millió ember dolgozik Magyarországon.

Örökség

A Fidesz-kormány tetemes adósságot örökölt a szocialista kormányzattól. Ez az államadósság 2010 óta folyamatosan csökken. A kormány visszafizette elődei adósságát, miközben az ország fejlődése nem állt meg.

Migráció

Miközben Nyugat-Európa ártatlan polgárok áldozatán tanulta meg, hogy a migránsokkal együtt érkezik a terrorizmus, az antiszemitizmus és a nőgyűlölet is, addig Magyarország megvédte magát. A jogi és a fizikai határzár áll, és amíg a nemzeti oldal kap felhatalmazást a választóktól, Magyarország nem lett bevándorlóország.

Csökkenő adók

A munkát, a vállalkozásokat és a családokat terhelő adók folyamatosan csökkennek. A családok és az első házasok jövőre minden eddiginél nagyobb kedvezményben részesülnek.

Növekvő támogatások minden életkorban - biztonság és rend mindenkinek

A Fidesz-kormány jövőre jelentősen több pénzt fordít a családok támogatására, a nyugdíjakra, az államháztartásban dolgozók bérére, valamint a védelmi és rendvédelmi kiadásokra. Az emberek biztonsága garantált.

Magyarország gazdasági helyzete stabil

A magyar az egyik legdinamikusabban növekvő gazdaság egész Európában. A magyar gazdaság növekedésének üteme legalább 2 százalékponttal meg fogja haladni az európai növekedés átlagát. A növekedés üteme várhatóan jövőre is 4 százalék körül alakul.

Iskola, oktatás

Az ingyenes tankönyvellátás a 2020/2021-es tanévtől teljes körűvé válik.

                Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala.