Díjazták Sümeg kiválóságait a városnapi ünnepségen

2020.01.06

Tegnap került megrendezésre Sümeg Város Napja, immáron 36. alkalommal.

Minden évben szívmelengető élmény a városi ünnepségen részt venni, hiszen a város évről-évre nagyszerű és példamutató személyeket tud a soraiból kiemelni és megbecsülése jeléül kitüntetni, 2020-ban sem történt ez másként.

A rendezvény az elmúlt 2019-es esztendő fejlesztéseiről, rendezvényeiről, kulturális- és művészeti programjairól és a fesztiválokról szóló pár perces vetítéssel indult.

A hagyományőrző huszárok Erkel Ferenc művére vonultak fel a színpadra és helyezték el a városi és nemzeti lobogót a zászlótartóba. A szokásos óesztendőt értékelő beszédet megelőzően, Sümeg város táncművészeti kultúrájának ékességét mutatták be fiataljaik, a Broadway Táncegyüttes és Buzási Szabolcs előadásában. 

A táncos produkciót követően Végh László, Sümeg város polgármestere mondott köszönetet mindazoknak, akik tevékenységükkel, munkájukkal, szeretetükkel segítették a város fejlődését az elmúlt 5 évben. A polgármester beszámolt a 2019. évi fejlesztésekről és a folyamatban lévőkről is, valamint elmondta, hogy hamarosan egy olyan dolgot fognak közzé tenni közösségi oldalaikon, melyben számítanak a lakosság részvételére is, hogy együtt formálják a város jövőjét.

A közel teltházas Művelődési házban tetőfokára hágott a hangulat, mikor Buzási Szabolcs előadásában felcsendült a Nélküled című szám, a produkciót sikerét hatalmas tapsvihar követte.

A felvétel (IDE KATTINTVA) megtekinthető.

Sümeg Város 2020-as kitüntetett, példaértékű személyeinek és civilszervezeteinek névsora a következő: Bebesi Józsefné, Dr. Rédei Zsolt, Szántó Ferencné, Sipos Klára, Szakonyi Tibor, Éltető-Balaton-felvidékért Egyesület, Egészségkör, Gőgösné Csipszer Ilona.

A megjelentek nagy szeretettel fogadták és vastapssal díjazták Kovács András szavalatában Radnóti Miklós: Nem tudhatom című versét, ezt követően pedig, Horváth-Simon Szabina és Tobak-Csánicz Nóra komolyzenei előadását.