Dobó Zoltán jelöltje visszaél a hatalmával Tapolcán?

2019.09.07

Mindenekelőtt emlékezzünk Toronyi Tibor egykori tapolcai Jobbik-elnök tavaszi Facebook-posztjára, ami így szólt:

"Bocsánatot kérek mindenkitől, amiért nemzeti radikális emberként (én ma is az vagyok) annak idején tetteimmel, ötleteimmel, kapcsolataim által, pénzzel és támogatók bevonásával bármiben is segítettem Dobót, Passt, Riget és a többit. Ne dőljenek be nekik."

Érezte a jövőt.

Décsey ugyanis fenyegetőzik. Nem is akárhogy, hiszen politikai ellenfeleit szapulva ezt volt képes leírni:

"Légy kedves a levéltárosokhoz, törölni tudnak a történelemből. Vagy találnak rólad valamit."

Majd mindezt megfejelte egy kacsintós jellel. A mondathoz annyit mindenképpen érdemes hozzátenni, hogy Tapolcán nemrégiben horogkereszt jelent meg nem csupán az egykori zsinagóga, hanem a Fidesz-iroda falán is. A "törlést" pedig egy olyan párt képviselője helyezte kilátásba, melynek tagjai nem is olyan régen bakancsban és egyenruhában masírozva kívánták megoldani a cigánykérdést.

De a legnagyobb baj még ezen is túlmutat. Décsey Sándor úgy jobbikos képviselőjelölt, hogy közben a tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum igazgatója, magyarul közpénzt kezel. Államilag finanszírozott állása pedig pontosan azt teszi lehetővé, amivel fenyegetőzik: 

"törölni tudnak a történelemből. Vagy találnak rólad valamit."

Mire kell készülni? Arra, hogy hatalomra jutása esetén, intézményvezetői posztját használva és polgármesteri segítséggel mindent kikutat minden ellenfeléről?

Kár, hogy a múlttal foglalkozik és nem a jövővel. Az eltelt éveket ugyan lehet keresni a könyvtárban és a múzeumban, az előttünk állót azonban a választók fogják megírni október 13-án. Arra viszont már nem vehet mérget, hogy abban ő is benne lesz.

Balról jobbra: Décsey Sándor és Dobó Zoltán