Domborművet avattak Sümegen (videóval)

2019.10.02

Az idei Himfy Szüret egy különleges eseménnyel indult Sümegen, egy dombormű avatásával a posta épületén. A jelenet Kisfaludy Sándor és Petőfi Sándor sümegi találkozását meséli el. 

Sümeg az mindig is egy olyan kisvároska volt, ahol nagyon fontos volt a kultúra és hál Isten és tényleg a Jóistennek hála, hogy mindig is adott olyan nagy szülötteket ez a város az országnak, sőt a világnak, mint például Kisfaludy Sándor. Kisfaludy Sándor kultuszának a felélesztésén, ez a mostani önkormányzat nagyon sokat dolgozott és egyébként ennek a része ez a tábla is és természetesen Petőfi Sándor előtti főhajtásunk is. Én elsősorban a sümegi Városvédő és Szépítő Egyesületnek mondanék újra már sokadszor köszönetet, ez a tábla is így jött létre, amely újabb ékessége lesz Sümeg belvárosának. Én ehhez kívánok mindenkinek tényleg nagyon sok örömet, hogy éljük meg együtt Sümeget újra és újra, ezt a szépülő kisvárost, amely most egy újabb műalkotással, egy újabb köztéri műaltatással gazdagodik. -mondta Végh László, Sümeg Város polgármestere köszöntőjében. 

Köszönet az alkotónak, Turi Török Tibornak, illetve a sümegi városszépítő egyesületnek és a Kisfaludy körnek! - mondta Végh László.