Falunap és projektnyitó Bodorfán

2019.08.14

Magyar Falu Program keretében meghirdetett "Nemzeti és helyi identitástudat erősítése" című MFP-NHI/2019 kódszámú pályázati kiíráson nyertünk 11.659.655.- forint vissza nem térítendő támogatást - számolt be a falunapi projektmegnyitón Kardos Róbert polgármester a megjelenteknek.

A projekt jelenleg előkészítés alatt áll, egyszerűsített beszerzési eljárással a képviselő testület fogja kiválasztani a beérkező ajánlatok közül azt a vállalkozást, akivel ajánlata alapján a kivitelezésre szerződést köt - mondta Kardos Róbert.

A konkrét megvalósítás és műszaki tartalom az alábbiak szerint néz ki:

A támogatott tevékenység pályázati kiírás szerinti megnevezése: "Közösségi és kulturális építmények építése és külső- belső felújítása, bővítése" .

A mi esetünkben a konkrét tevékenység a művelődési ház épületének tetőcseréje és teljes homlokzati felújítása, hőszigetelése - tette hozzá a polgármester.

A műszaki tartalomról is beszámolt: tetőfedés cseréje palabontással, meglévő szerkezeti megerősítéssel, lécezéssel, fóliázással, kiegészítőkkel, cserepes lemez fedéssel, teljes bádogozás cserével, tetőablak bontásával, átalakításával történik meg 180 m2-en.

A homlokzati hőszigetelés 10 cm EPS, 5 cm XPS lábazat kialakításával, lemez párkányokkal, bádogos szerkezetek szükséges átalakításával, szükséges kiegészítőkkel, állványozással, kapcsolódó fa szerkezetek mázolásával, szükséges bádogozás cseréjével történik meg 265 m2-en.

A pályázati támogatás tartalmaz még műszaki ellenőri szolgáltatást, projektmenedzsment költséget, és műszaki tervdokumentáció elkészítésének a díját- mondta Kardos Róbert, aki megköszönte Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő folyamatos és jelentős segítségét a pályázati munkában.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy a település egy régi álmát tudják most megvalósítani. Nagyon fontosnak tartotta az országgyűlési képviselő, hogy a kistelepülésen élők is megtalálják a számításaikat és egy jól működő faluban, minőségi életkörülmények között élhessék mindennapjaikat. 

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő és Kardos Róbert polgármester a projektnyitón.