Feljelentést tett a Fidesz Tapolcán a patakparti ingatlan gyanús eladásának ügyében

2019.10.02

A nagy értékű ingatlan egy két híd által érintett és díszburkolattal ellátott sétányon, városunk kiemelkedően fontos területén található, ahol a helyi polgárok ezrei vesznek részt különböző rendezvényeken. Olyan helyről van szó, ami minden tapolcaié kellene, hogy legyen, és amit az önkormányzat nem jelölt ki értékesítésre.

Dobó Zoltán polgármester azonban a képviselő-testület megkerülésével, titokban, áron alul - mindössze 4,5 millió forintért - eladta ezt az ingatlant egy barátjának, aki a politikai támogatója is. További gyanúra ad okot, hogy az adásvételi szerződést nem az önkormányzat ügyvédje, hanem a vevő jogi képviselője készítette el.

A helyzetet súlyosbítja, hogy az ingatlant egy pályázati kötelezettség terheli. Az önkormányzat még Császár László úr polgármesterségének idején egy úgynevezett KDOP pályázat keretében 2021. március 24-ig kötelezettséget vállalt az érintett ingatlanok per-, teher-, és igénymentességére. Magyarul ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem szabadott volna eladni ezt a telket, mert így a város megszegte a saját vállalását.

A rendőrség a Fidesz feljelentése nyomán nyomozást indított az ellenzéki telekmutyi ügyében - tájékoztatta lapunkat Császár László, a FIDESZ tapolcai szervezetének elnöke.