Felújítás alatt a sümegi Kálvária.

2019.07.19

A sümegi Kálvária 51 éve emblematikus hely Sümegen. Szakrális jelentősége mellett története miatt is, mert kifejezi Sümeg kereszténységhez való ragaszkodását és bátor kiállását a nehéz időkben is! - mondta Végh László, Sümeg város polgármestere.

Megkeresésünkre elmondta, hogy Adventkor és a Zsófia bálban gyűjtöttek Sümegen a Kálvária felújítására. Az Önkormányzat és a sümegi plébánia biztosította a hiányzó összeget és elindultak a munkálatok.

A sümegi Közszolgáltató Kft. a tervek szerint szeptember közepéig végez a felújítással, és soha nem látott pompájában, díszkivilágítással csodálhatja majd meg mindenki ezt a fantasztikus szoborcsoportot!

A Kálvária előtere beszakadt, lépcsőinek is szükséges volt a helyreállítása. - tette hozzá Végh László.

Elmondta, hogy az 5. Adventi Forgatagunkon közel 400.000 forint adományt gyűjtöttek össze a Kálvária tatarozására. Köszönetet mondott a városért önzetlenül tenni akaró civil szervezeteknek, akik lehetővé tették ezt a közösségi sikert.

Megtudtuk azt is, hogy a VI. Zsófia bálon, amely a Hotel Kapitány dísztermében zajlott színvonalas szórakoztató műsorok, kiváló zene kíséretében, a minden eddiginél eredményesebb tombola sorsolásnak köszönhetően, további 500.000 forint gyűlt össze a Kálvária felújítására a tombola bevételéből!

Most teszünk érte, hogy a következő nemzedékek is csodálhassák! -tette hozzá Végh László.

                                  Fotó: Norbert Mészáros Photography/Facebook