Fenyvesi Zoltán: Egy tanév kezdte nem lehet szebb egy pedagógus számára, mint ha egy megújult iskolaépületet adnak át

2019.09.06

Egy tanév kezdte nem lehet szebb egy pedagógus számára, mint ha egy megújult iskolaépületet adnak át - mondta Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő Lesencetomajon, a Lesence Völgye Általános Iskola korszerűsítést követő projektzáró ünnepségén.

Fenyvesi Zoltán elmondta, a fejlesztés a terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg, önrészt nem kellett hozzá tenni. 

Ez fontos, mert a kistelepülések sokszor nehezen gazdálkodják ki a kis bevételből az önerőt, sőt, a pályázat megírását is átvállalta a megyei önkormányzat ezeknél a pályázatoknál. 2010 óta 21 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv. A népesség fogyás megállítása elindult, a magyar családok lehetőséget kaptak a megerősödésére és így több gyermek születik. De mindez nem valósulhat meg, ha a fiatalok nem szeretnének a faluban maradni, ezért írta ki a kormány a Magyar Falu Programot elsősorban az ötezer fő alatti településeknek - mondta Fenyvesi Zoltán 

Az országgyűlési képviselő bizalmát fejezte ki, hogy a település a jövőben is jól ki tudja használni a pályázati lehetőségeket.