Fertőzött betegek Ajkán, kiürítették a kórházat.

2020.03.20

Fertőzött betegek Ajkán, kiürítették a kórházat.

A koronavírussal kapcsolatos információkat kértem és kaptam dr. Nagy Zoltán úrtól, az ajkai kórház főigazgatójától - írja közösségi oldalán Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő.

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a járványkórházak kijelölése után két nappal, az ajkai kórház vezetése intézkedett a kórház összes - nem infektológiai - betegének haza illetve más intézményekbe történő átszállításáról, a járó beteg szakrendelések leállításáról, valamint a háziorvosi ügyelet áthelyezéséről. Ezt az óriási feladatot a kórház és az Országos Mentőszolgálat dolgozói együtt hajtották végre, amelyért külön köszönet nekik.Természetesen a betegeket átvevő intézmények is erőn felül teljesítettek, ilyen volt többek között a tapolcai kórház is, ahová több mint 70 krónikus beteg érkezett.

Sajnos fel kell készülnünk arra, hogy a jövőben várhatóan drasztikusan megnő a fertőzött betegek száma. Információim szerint már három ajkai kórházas fertőzött van, ezért ugyan megnyugtató az ajkaiaknak és a környéken élőknek, hogy perceken belül megkaphatják a szakszerű kezelést, de nagyon fontos, hogy vegyük komolyan a veszélyt, amit még sokan nem éreznek, mert ma is többen sétálgattak a városban.

Kérem, érezze át mindenki a veszélyt és a felelősséget! Lehetőleg maradjunk otthon és tartsuk be a higiéniai szabályokat - tájékoztatta a lakosságot Fenyvesi Zoltán.