Hatalmas érdeklődés mellett elkezdődött Szigligeten a Süllőfesztivál

2019.10.19

Rengetegen érkeztek idén is Szigligetre a Süllőfesztiválra.

Az elmúlt időben Szigligeten és itt a Balaton környékén is nagyon sokan, nagyon sokat dolgoztak azért, hogy ez a vidék, a Balaton ne csak nyáron legyen a turisták kedvelt célpontja, hanem legyen ez ősszel, télen és tavasszal egyaránt.

Sokszor azt tapasztaltuk, hogy egy ilyen program, egy ilyen rendezvény az lezárása egy turisztikai évnek, de nagyon örülök annak, hogy immáron nem csak lezárása, vagy nem lezárása, hanem egy újabb évszaknak a nyitányát jelenti, ezek a balatoni rendezvények.

Hiszen most már nagyon sok turista érkezik a nyári időszakon túl ősszel is ide a Balatonra, hiszen van kiváló program itt a környékben, Badacsonyban.

Itt vannak a különböző forraltbor főző versenyek, itt vannak a kocsonyafesztiválok, itt vannak azok a rendezvények, amelyek ide csalogatják a turistát ősszel, télen és tavasszal egyaránt.

Szívből gratulálok azoknak, akik megálmodták ezeket a rendezvényeket és nagyon sokat tesznek azért, hogy a turisták ne csak a nyári időszakban érkezzenek ide.

Reményeink szerint ez az év is kiváló lesz turisztikai szempontból és újabb turisztikai látványosságok és újabb turisztikai adatok dőlnek meg és most már örömmel mondhatjuk el, hogy az elmúlt évekhez képest nem tíz százaléka a turizmusnak a részesedése a GDP-ből, hanem tizenkét százaléka és ez azt jelenti, hogy egyre többen érzik úgy, hogy a turizmusból meg lehet élni és a turizmus jó befektetés lehet mindenki számára a régióban.

Még nagyon sokat kell dolgoznunk azért, hogy például Ausztria tizenhat százalékos eredményét elérjük, de azt gondolom, hogy jó irányba vagyunk.

Egyre többen láttak már perspektívákat az őszi és a téli Balatonban egyaránt.

Én azt remélem, hogy ez tendencia marad, azt remélem, hogy ez továbbra is sok ember számára tud majd megélhetést biztosítani.

Szívből gratulálok még egyszer Önöknek, és ahogy Szigligeten szokták mondani ezzel búcsúzom önöknek, egész évben Balaton, egész évben Szigliget! - mondta megnyitó beszédében Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője.

Videó: https://www.facebook.com/fenyvesizoli/videos/1482971545211834/