Horgászversenyt rendezett a Széki-tavi Horgász Egyesület

2019.07.14

Idén is megrendezték Ajka hagyományaihoz híven a Széki-tavi horgászversenyt.

Dolfinger Mátyás, a szervező Széki-tavi Horgász Egyesület elnöke elmondta, hogy a családi nappal együtt szervezett versenyben egy kategóriában indult mindenki, összesen 58 versenyző, egyesületi tag mérte össze horgásztudományát. 

A rossz idő sem szegte kedvét a horgászoknak és családjaiknak, akiknek az egyesület rendezvénysátrában ügyességi versenyeket, műanyag halfogó versenyt rendeztek, ahol a gyermekek teljesítményét csokoládéval díjazták. 

A versenyt követően a mérlegelés és az összesítések ideje alatt rendőrkutyás bemutatóval, közösségi pörköltfőzéssel és Pozsgai Tivadar íjász bemutatójával szórakoztatták a résztvevőket, valamint Bódis István celldömölki horgász kis vonatával körbe is lehetett utazni a 68 hektáron elterülő gyönyörű tavat.

Kapocsi Sándor az egyesület elnökségi tagja foglalta össze a verseny adatait számokban: 

58 induló, 700 kg kifogott hal volt a verseny eredménye számszerűsítve.

Harmadik helyen Farkas Péter végezett 41 725 grammal, második lett Pethő Roland 46 950 grammal, a dobogó felső fokára 53 700 gramm fogási mennyiséggel Szabó Jenő léphetett fel.

A legeredményesebb női horgász 20 800 grammos fogásával Széles Nikolett volt.

A versenyzők teljesítményét az egyesület ajándékutalványokkal díjazta. 

A legeredményesebb női versenyzőnek, Baráth Gábor a Vöröskereszt Vas és Veszprém megyei igazgatója, a Fidesz -KDNP ajkai polgármesterjelöltje, ajándék orsót adott át.

Baráth Gábor méltatta a helyi horgászközösséget és elmondta, hogy a tó méltán népszerű az ajkai horgászok és az ország horgászai között, ugyanis a közel évi 60 tonnás telepítési mennyiségével ebben a tó méretben egyedülálló. 

                                           Balról- jobbra: Széles Nikolett, Dolfinger Mátyás, Baráth Gábor