Ismét megrendezték a Sümeg Trail terepfutó versenyt (videóval)

2019.09.09

Civil kezdeményezésre, az önkormányzat részvételével indult, és immár évek óta megrendezésre kerül a Sümeg Trail terepfutó verseny. 

A rendezvény az nagyon jó, hogy létrejött néhány évvel ezelőtt és természetesen már a kezdetektől fogva támogatja az önkormányzat a Sümeg Trail-t. Én örülök minden civil kezdeményezésnek, mert azt azért ismerjük el, hogy ez civil kezdeményezés. - mondta Végh László, Sümeg város polgármestere.

Az elmúlt 5 évnek a városvezetése és személy szerint én is mindig azt szerettem volna, hogyha egy-egy ilyen kis blokk kialakul a városban, például az egészségügy tekintetében. A sport, a rekreáció tekintetében pedig a malom, illetve a mostani sportpálya környéke az a terület, ahol ezt szeretnénk fejleszteni. És ugye a Tanuszoda már áll, a Zöldváros program keretében, a Tanuszoda alatti részen egy rekreációs park fog megvalósulni. A futballpálya már adott, a futballpálya és a Sport utca közötti sávban remélhetőleg 12 hónapon belül nagyjából, fel fog épülni a csarnok is, és egyébként a malommal is ilyen fajta tervei vannak a mostani önkormányzatnak és nekem is. Tehát a malomból is egy ilyen szórakozásról, játékról, rekreációról és sportról szóló kis központot szeretnénk kialakítani. - mondta Végh László.