Lőrintei-tavi turisztikai fejlesztés indul 80 millió forint vissza nem térítendő támogatással (videóval)

2019.09.11

Ez a projekt több célt is megvalósít, többek közt nevelési, oktatási, természetvédelmi és óvási, valamint fejlesztési célokat, melyek a minőségi szolgáltatás irányába mutatnak, tudtuk meg a projektnyitón.

Pákai Zoltán, a Lörintei-tavi Horgász Egyesület elnöke elmondta, hogy 1958-ban alakult az egyesületük, azóta szinte ugyanolyan környezetben tudják üzemeltetni, túlnyomórészt társadalmi munkában, valamint a tagok segítségével.

2016-ban volt először lehetőség egy pályázatra, amit konzorciumban szerettünk volna megvalósítani, az utolsó pillanatban akkor különböző okok miatt nem is adtuk be a pályázatot. Fenyvesi Zoltán bíztatására azonban 2017-ben újra nekifutottunk, és karácsonyi ajándékként decemberre nyertünk is 80 millió forintot. - mondta Pákai Zoltán.

Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője örömének adott hangot, hogy egy turisztikai jellegű fejlesztés megindításán lehetnek itt Ajka környékén.

Tudjuk, hogy Ajka nem elsősorban a turizmusról híres és nem is várható, hogy a közeljövőben, ebben nagy változások történnek meg, de mégis fontos, hogy a turisztikai fejlesztések, itt a mi régiónkban is megvalósuljanak - mondta az országgyűlési képviselő.

Miért is fontos, ez a fejlesztés, azon túlmutatóan, hogy ez egy turisztikai fejlesztés és azért jó, ha mi is betudunk kapcsolódni a turisztikai vérkeringésbe. Azért, mert az emberek szabadidős eltöltése most már minőségi szolgáltatásokat igényelnek. Az emberek igyekeznek minőségi módon azt a rövid időt eltölteni, amit szabadidővel tudnak tölteni a családjukkal, vagy az ő kikapcsolódásukkal. Ebből következően nekünk is minőségi szolgáltatásokat kell már nyújtani ahhoz, hogy megfeleljünk ezeknek a kritériumoknak és elvárásoknak. Ez az egyik. A másik pedig, hogy most van egy olyan lehetőség, hogyha ezt nem használjuk ki, akkor ki tudja, hogy mikor adódik újra, ilyen lehetőség. A harmadik pedig, azt gondolom, hogy azért is fontos, mert kötelességünk a természetet óvni és védeni, és hogyha ennek kapcsán mi tudunk valamit tenni, és márpedig tudunk tenni, akkor miért ne tegyük meg. Ezért is tartom fontosnak ezt a fejlesztést, hiszen a természet óvása, megóvása és fejlesztése szintén cél ebben a projektben. És van még egy nagyon fontos, amit én fontosnak érzek. Ha tudunk mindig nevelési célt bevinni egy-egy fejlesztésbe, az jó. Ebbe a projektbe is tudunk beletenni, hiszen iskolások, óvodások, óvodai csoportok, általános iskolai, középiskolai osztálykirándulások keretében ellehet látogatni ide, ismeretszerzés tekintetében és újdonságokat lehet szerezni - mondta Fenyvesi Zoltán.