Meghatározó segítők lehetnek Ajkán is az egyházak

2019.09.11

A keresztény egyházak és a civil szervezetek meghatározó segítők lehetnek Ajkán is a családok szellemi és lelki megerősítésében! - mondta Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Baráth Gáborral a Fidesz-KDNP ajkai jelöltjével történő parlamenti egyeztetésén.

Elengedhetetlen, hogy tisztába legyünk azzal, hogy a városban milyen egyházak és civil szervezetek működnek és segítsük őket abban, hogy javíthassák működési feltételeiket. Felújíthassák épületeiket és segítő tevékenységükhöz önkénteseket toborozhassanak, valamint alaptevékenységük finanszírozásához állami támogatást kapjanak- állapította meg Soltész Miklós.

Kifejezetten öröm számomra, hogy Ajka-Tósokberénden jelentős szerep jut a katolikus egyháznak a családokat megerősítő nevelési, oktatási munkában, mely tevékenység egyik színtere a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola is folyamatosan megújulhat - az idén adták át a vadonatúj sportcsarnokot - és új nevelési funkcióval, óvodával egészülhet ki a közeljövőben- tette hozzá Soltész Miklós. 

Közvetlenül is érinti családomat és kisgyermekes apukaként jómagamat is, hogy lehetőségünk van a választásra! Eldönthetjük, hogy gyermekünk számára a világi vagy egyházi alapfokú oktatást választjuk. Sok településen erre sajnos nincs lehetőség. Azért hogy a választás lehetősége még sokáig fennálljon az ajkai családoknak, illetve hogy a fenntartást végző egyház könnyebben tudja a működési feltételeket biztosítani, elengedhetetlen hogy a leendő városvezetés és az iskola szorosabb együttműködést alakítson ki a jövőben az óvodai és az iskolai nevelés területén egyaránt - állapította meg Baráth Gábor a Fidesz-KDNP ajkai polgármesterjelöltje.