Megtartotta alakuló ülését a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése

2019.10.29

Újraválasztották a megyei közgyűlés elnökét, megtartotta alakuló ülését a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése.

A 17 tagú testület ismét Polgárdy Imrét választotta a megyegyűlés elnökének, aki így 2. ciklusát kezdheti meg a megyei önkormányzat élén.

A Megyeháza Szent István-termében letette esküjét a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének október 13-án megválasztott 17 tagja. 

A megyei testületben a következő 5 éves ciklusban 6 párt képviselteti magát: 10 mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP, 2-2 képviselője lesz a Jobbiknak illetve a DK-nak, míg a Momentumnak, az MSZP-nek és a Mi hazánk-nak egy-egy képviselője foglal helyet a megyei közgyűlésben.

Veszprém megye 216 településén a szavazásra jogosult választópolgárok 49,24%-a, több mint 119 ezren járultak az urnák elé az október 13-i önkormányzati választáson 434 szavazókörben- tájékoztatott a megyei területi választási bizottság elnöke, Beregi Zoltán.

Hiszem és vallom, hogy kis országunk egyik legszebb megyéje csak akkor lehet a továbbiakban is sikeres, ha a benne élők jól érzik magukat. Ez a célunk, ezért kell dolgoznunk- fogalmazott székfoglalójában az újraválasztott elnök. 

Polgárdy Imre arról is szólt, az elmúlt 5 éves ciklusban 45 milliárdos TOP-os forrásból több mint 250 olyan projekt valósult meg megyeszerte, amely nagymértékben javította a kistelepüléseken, falvakban és városokban élő polgárok életkörülményeit és komfortérzetét.
A fejlesztéseken túl a turizmus valamint a nemzetközi együttműködések erősítése, szorosabb kapcsolat kiépítése a megyebeli kistelepülésekkel, kihelyezett megyegyűlések és elnöki fogadóórákat- egyebek mellett ezeket sorolta az elnök a következő időszak legfontosabb feladatai közé.

A megyegyűlés alakuló ülésének végén alelnököt is választottak a képviselők, akik ismét Vörösmarty Évának szavaztak bizalmat, így a következő 5 esztendőben ismét ő lesz a megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke.

Az alakuló ülésen Navrátil Henrietta működött közre, aki különleges hangszerén, steelharp-on játszott két saját darabot a megjelenteknek.