Nagy István Tapolcán jelentett be egy új agrártámogatást

2019.09.17

Minisztert igazolt a csapatába Bognár Róbert a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje Tapolcán!

"Tapolca Bognár Róberttel beléphet a XXI. századba. Emeljék a vállukra. Nem fogják megbánni!" - üzente a város választóinak Nagy István agrárminiszter, aki Tapolcára látogatott, hogy tájékozódjon a Fidesz-KDNP-s polgármester-jelölt fejlesztési terveiről, és a kormány nevében a támogatásáról biztosítsa őt. A tárcavezető szerint Bognár Róbert sikeres, széles kapcsolatrendszerrel rendelkező ember, aki sok pénzt hozhat a városnak. Nagy István ezt az alkalmat választotta arra, hogy bejelentsen egy új agrártámogatást.

Nagy István úgy látja, hogy Tapolcát talpra kell állítani, mert a város fejlődése megrekedt, a település bezárta maga előtt a jövő kapuit. A miniszter szerint "a nyitáshoz" egy olyan polgármesterre van szükség, aki már bizonyított az életben, széles körű kapcsolatrendszere van, illetve háborúskodás helyett szövetségeseket keres - és Bognár Róbert ilyen jelölt. 

"Ha van jó pillanat, és jó lehetőség arra, hogy sikersztorit csináljunk ebből a térségből, akkor ez az" - fogalmazott a kormány tagja. 

Nagy István utalt arra, hogy az eddigi városvezetés nem tudott élni Tapolca kiváló adottságaival - "olyan ez a város, mintha mindenhol építőanyagot raktak volna le, de csak a gaz nőne rajtuk" -, majd úgy fogalmazott: 

"hiú ábránd, hogy mártíromságból megdicsőülünk. Ha a vitorla ki van feszítve, akkor minden hátszelet bele kell csatornázni".

"Tapolca Bognár Róberttel beléphet a XXI. századba. Emeljék a vállukra. Nem fogják megbánni!" - üzente a helyi választóknak az agrárminiszter, akit Bognár Róbert a szövetségkeresés jegyében azon nyomban le is igazolt a csapatába. 

Nagy István örömmel vette fel a kormány együttműködési szándékát jelképező csapatmezt, majd fontos bejelentést tett. Elmondta, hogy a minisztérium 100 milliárd forintos agrár-beruházási hitelprogramot indít, 

"hogy a következő európai uniós fejlesztési források igénybevételéig ne törjön meg a gazdák beruházási és fejlesztési kedve, valamint hogy ne csökkenjen a beruházások volumene."

Balról jobbra: 

Bognár Róbert tapolcai polgármesterjelölt, Nagy István miniszter és Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő