Női vonalak kiállítás: Ismerjék meg Kiss Gizellát

2019.11.28

Női vonalak című kiállítás nyílik Sümegen 2019. december 1., vasárnap, 15:30-17:30-kor a Kisfaludy Sándor Emlékház szervezésében.

A művészek közül harmadikként Kiss Gizella mutatkozik be:

"Egy festmény nem csupán festékből áll. Olyan alkotás, amelyben tetten érhető a művész agya, tudása és érzelmei, és túl ezeken arra szolgál, hogy elmeséljen nekünk valamit, miközben a mi agyunkból is érzelmeket vált ki. Csodálatot, vagy éppen megdöbbenést. A festéket a művész tölti meg élettel, az élmény pedig a befogadóval folytatott kommunikációval jön létre" Dick Swab.

A színek szerelmese vagyok. Színek nélkül olyan lennék, mint muzsikus a hangszere nélkül. Körbe venne a csend, és az üresség. 

Ha festek, lelkem összes aranyát a vászonra borítom. Szeretném mindenkivel megosztani azt a felemelő érzést, miközben létrehozunk valamit, csak mi vagyunk, és a boldogság. 

Mert az alkotás-boldoggá tesz. Hiszem, hogy valamit átadni, a világ legtisztább cselekedete. Egy érzést, egy hangulatot, egy boldog pillanatot. 

Ha a képeimmel, színvilágommal akárcsak egyszer is örömet okoztam, már érdemes volt az ecsetet kézbe vennem. Hálás vagyok a sorsomnak, hogy itt lehetek. Köszönöm.