Női vonalak kiállítás: Ismerjék meg Szász Ildikót

2019.11.28

Női vonalak című kiállítás nyílik Sümegen 2019. december 1., vasárnap, 15:30-17:30-kor a Kisfaludy Sándor Emlékház szervezésében.

A művészek közül negyedikként Szász Ildikó mutatkozik be:

Az Alföldről, Kecskemétről költöztünk Sümegre családommal. A körülöttem lévő táj szépsége magával ragadott, megvettem az első alap fényképezőgépem, amivel megörökíthettem a látványt. 

Kb. 8 éve fotózom hobbi szinten, évente fotóstáborokban veszek részt, fejlesztve tudásom. Számos fotópályázaton, kiadványokban szerepelnek képeim. Kiváltképp közel áll hozzám a tájfotózás, de minden érdekel: épület, ajtók, ablakok, emberek, virágok stb.

A kézművesség szeretete gyermekkoromban kezdődött, édesanyám tanított kötni, horgolni. Fizetéskiegészítésként pulóvereket, egyéb téli holmikat kötöttem, gobelinképeket hímeztem eladásra.

Gyöngyékszer kiállítás oly mély benyomást tett rám, hogy mintafüzetekből kezdtem el a gyöngyfűzést. Különböző anyagokból és különféle technikával készítek ékszereket pl.: gyöngy felhasználásával fűzöm, szövöm, hímzem az emberi testre aggatható szépségeket. Szeretem a horgolt ékszereket is, melyeket gyönggyel, anyacsavarral, függönykarikával és még számos kiegészítővel kombinálom.

Legfrissebb hobbim a festészet. Kezembe vettem az ecsetet, hogy kipróbáljam magam e téren is. Előbb csoportban lestem el az alapokat, de már egyénileg otthon festegetek minden olyant, ami számomra szép és gyönyörködtet. 

Régóta egyik vágyam volt, hogy saját festményemet lássam a falamon. Azóta már más falait is díszítik a képeim.
Folyamatosan keresem a kihívásokat, szeretek új utakat felfedezni.