Novák Katalin: a kormány Baráth Gábor családbarát programja mellé áll

2019.09.26

Egy családbarát Ajka kialakításához kért és kapott támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumának családügyi államtitkárától Baráth Gábor kormánypárti polgármester-jelölt. 

Novák Katalin szeptember 23-án tett látogatást a városban. Mint elmondta: részletes és megalapozott fejlesztési terveket vett át Baráth Gábortól. "Jó volt látni, hogy határozott elképzelései vannak a település vezetéséről." - fogalmazott az államtitkár. 

Baráth Gábor bejelentette, hogy megválasztása esetén az önkormányzat minden évben 100 millió forintot ad a helyi kórháznak eszközök beszerzésére.

Novák Katalin Fenyvesi Zoltán Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő meghívására érkezett Ajkára, ahol Baráth Gábor kormánypárti polgármester-jelölt társaságában vett részt a Magyar Imre Kórház bababarát szülészetének bejárásán, illetve találkozott nővérként dolgozó kismamákkal is, akik komoly igényt fogalmaztak meg az intézményi óvoda és bölcsöde kialakítására.

Baráth Gáborban egy valóban barátságos, nyitott és agilis fiatalembert ismertem meg, aki szereti a városát. Lassan két évtizede foglalkozik emberek segítésével, ami tiszteletreméltó és nemes feladat. Magyarország egyik legnagyobb szervezetének területi vezetője, jó irányító, aki pontosan tudja, hogy mit akar és azt hogyan éri el. Meggyőző elképzelései vannak arról, hogy milyen városban kívánja felnevelni két gyermekét. - fogalmazott az államtitkár, aki szerint Ajkának remek adottságai vannak, de azokat a szocialista vezetés nem tudta kihasználni, és semmit sem tett hozzá ahhoz, amit a kormány adott ennek a városnak.

Ezzel ellentétben Baráth Gábor kormánypárti polgármester-jelölt bejelentette, hogy megválasztása esetén Ajka kórháza minden évben 100 millió forintot kap az önkormányzattól a legkorszerűbb orvosi berendezések megvásárlására. 

Mi hiszünk a családbarát Ajka eszméjében. Elég arra gondolni, hogy képviselői csapatunk tíz tagjának összesen 23 gyereke van, de nemsokára 24 lesz, hiszen a feleségemmel gyermeket várunk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az ajkai kórház - ahol minden évben ötszáz kisbaba születik - bababarát és családbarát intézmény legyen. Ezért kiemelkedő eredmény, hogy mi, kormánypártiak 48 millió forintot szereztük a bababarát szülészet kialakítására. - mondta Baráth Gábor.

Ajka Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője úgy látja, hogy "Ajkának nemcsak családbaráttá, hanem kormánybaráttá is kell válnia". 

Ennek a városnak szüksége van egy fiatal, ambiciózus vezetőre, aki az országgyűlési képviselővel és a kormánnyal összefogva képes megoldani a régóta húzódó problémákat, megvalósítani az ambiciózus terveket és elindítani Ajkát a fejlődés útján - fogalmazott Fenyvesi Zoltán.