Porrobbanás történt a Veolia Zrt. ajkai erőművében

2019.07.23

2019. július 12-én, pénteken délután személyi sérüléssel nem járó, kisebb anyagi kárt okozó porrobbanás történt a Veolia Zrt. ajkai erőművében. - tájékoztatott bennünket Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő.

A vállalat vezetőjétől származó információ szerint az eset kivizsgálása rögtön megkezdődött. Ajka országgyűlési képviselőjeként szeretném megnyugtatni a város lakosságát, hogy a vizsgálatot figyelemmel kísérem és annak eredményéről azonnal tájékoztatást fogok adni. - mondta Fenyvesi Zoltán. 

Annyit biztosan tudunk, hogy egy használaton kívüli kazán filtere nyílt szét, annak indítás előtti tesztje során. A robbanás a kazánon kívül a filterben történt. Jelenlegi információink szerint a kezelőszemélyzet nem mulasztott, mindent az előírások szerint végzett. Az erőmű vezetése azonnal jelezte a problémát az illetékes hatóságoknak és a város jelenlegi vezetésének.

Azt mindenképpen hangsúlyozni kívánom, hogy az erőmű ebben az esetben az üzemeltetési szabályoknak megfelelően járt el, biztonsági berendezései működtek, Ajka lakossága pedig nem volt életveszélyben. Mindazonáltal a levegőbe jutó porszennyezés mértékéről, valamint az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében foganatosított intézkedésekről, egyeztetést kezdeményezek a Veolia Zrt. cégvezetésével.

Zárta tájékoztatóját, Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő.