Rétvári Bencével tárgyalt Bognár Róbert tapolcai polgármesterjelölt

2019.09.04

Bognár Róbert a kormánypárt tapolcai polgármesterjelöltje Rétvári Bence államtitkárral folytatott megbeszélése során tájékozódott azokról a kormányzati intézkedésekről, amik a családokat segítette az idei tanévkezdésben.

Ma már a magyar családok érezhetik, hogy az iskolakezdés idején a terhek jó részét igyekszik a kormány levenni a családok válláról, a juttatások körét pedig bővítettük - mondta az államtitkár.

Bővültek a szociális gyermekétkeztetés forrásai, ez a 2010-es 29 milliárdról jövőre 82 milliárd forintra nő. 

Rétvári Bence rámutatott: 2,5-szeresére emelkedett az a forrás, amelyből a gyermekek számára ingyenes étkezést tudnak biztosítani. Ez a növelt összeg azt jelenti, hogy bölcsődében, óvodában minden 10 gyermek közül 8-9 ingyenesen kapja az étkezéseket, és az iskolások körében is jóval többen jogosultak a térítésmentes étkezésre, amely egyre inkább családtámogatássá válik a korábbi szociális juttatásból. Az egynapi költségkeret is nőtt, amiből egészségesebb ételeket tudnak a gyermekeknek biztosítani.

Nagyon jó intézkedésnek tartom, hogy az első, sikeres nyelvvizsgát az állam finanszírozza, illetve kifizetik a KRESZ-vizsga díját is a fiataloknak. Illetve megnyílik a lehetőség a 9. és 11. évfolyamos diákoknak, hogy kétszer két hétig idegennyelvi környezetben nyelvi kurzuson vehessenek részt. - mondta Bognár Róbert. 

                        Bognár Róbert és Rétvári Bence a találkozó után .