Sajtótájékoztató Sümegen - Öntsünk tiszta vizet a pohárba

2019.07.02

Végh László, Sümeg város polgármesterének közleménye:

A Korona utcában tartottam ma délelőtt sajtótájékoztatót. Elmondtam, hogy a szaghatásról elhíresült két utca, Korona és Akácos, sajnos 5 éve bűzlik, mint ahogy messziről bűzlik az egész projekt, amelynek a műszaki átadása 2014 augusztus 15-én megtörtént.

Természetesen nem hagyjuk magukra az utcában lakó embereket ezzel a valóban súlyos problémával, eddig is és ezután is mindent megteszünk azért, hogy élhető, kellemes környezet legyen újra.

Ennek legbiztosabb módja a csatorna nyomvonalának áthelyezése, amelyre már eddig is költöttünk, a tervek elkészítése kapcsán.

Az új csatorna szakasz kivitelezése becslések szerint 80-100 milliós költség. Gondolom, egyetértenek velem abban, hogy felháborító és megengedhetetlen lenne ebben a helyzetben hallgatnunk és tűrnünk!

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Önkormányzatunk ügyvédi irodán keresztül felszólítja még a garanciális idő lejárta, azaz augusztus 15 előtt a kivitelező céget, hogy álljon helyt a felmerülő költségek tekintetében, és ha szükséges, a jogi úttól sem riadunk vissza.

Derüljön ki végre, kik tették tönkre sok tucat család lakókörnyezetét, és kik okoznak váratlanul felbukkanó extra anyagi terheket Sümeg városának!