Sümeg: Elkezdődött a belvárosi körforgalom építése

2019.07.27

A kivitelezők elsőként a közműkiváltást oldják meg, s igyekeznek úgy ütemezni a munkákat, hogy ne okozzon útzárat. Most még csak az ABC melletti járdaszakaszt érinti az építkezés első fázisa. - tájékoztatott Végh László, Sümeg város polgármestere.

Értesítem Önöket, hogy a Közlekedésbiztonság fokozása - Sümeg körforgalmi csomópont kialakítása című pályázat keretében az Árpád u. - Kossuth L. u. - Petőfi S. u. - Flórián tér kereszteződésében elkezdődik a körforgalom közműkiváltásának építési munkálatai.

A munkálatok a víz- és szennyvíz csatorna kiváltásával kezdődik meg az Árpád utcában 2019. július 26-ától, mely első sorban a gyalogos forgalmat és az ott parkoló autókat fogja érinteni. A közműkiváltások nemcsak a víz- és szennyvíz csatornát fogja érinteni, hanem az elektromos áram vezetékeit és a telefonkábeleket is.

A kivitelezőkkel egyeztetett ütemterv szerint a munka menete az óramutató irányával megegyezően fog történni, azaz először az Árpád utcában végzik el a szükséges közmű vezetékek kiváltását, majd a Kossuth utcában, ezt követően Petőfi utcában és legvégül a Flórián téren.

A kivitelezés során folyamatos tájékoztatást nyújtunk Sümeg Város honlapján (www.sumeg.hu), a https://kozlekedes.sumeg.hu/hirek/ oldalon és a hirdető táblákon a forgalmi rend változásáról, illetve kérjük, hogy fokozott figyelemmel kísérjék a kihelyezésre kerülő korlátozó és irányító közlekedési táblákat.

Tisztelettel kérjük együttműködésüket, türelmüket és megértésüket, hogy egy biztonságosabb közlekedési csomópontot hozhassunk létre.

Tájékoztatta a lakosságot Végh László polgármester.