Az egyik férfi ellopta a kerékpárt, a másik eladta

2020.03.15

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 27 éves tapolcai, valamint egy 29 éves nyirádi férfival szemben folytatott. 

Egy szigligeti nyaraló gondnoka 2019. március 12-én tett feljelentést a rendőrségen, hogy a gondozásában álló ingatlan nyitott tároló helyiségéből ismeretlen tettes egy több százezer forint értékű kerékpárt lopott el. Az adatgyűjtés eredményeképpen egy 27 éves tapolcai és egy 29 éves nyirádi lakos került a rendőrség látókörébe. A 27 éves férfit 2019. március 13-án délelőtt Badacsonyörs belterületén fogták el a rendőrök, majd előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Az elkövető elmondta, hogy ő lopta el a kétkekerűt, majd eladta azt egyik ismerősének, egy 29 éves nyirádi lakosnak. A férfi pár nappal később azonban szintén továbbértékesítette a kerékpárt egy harmadik személynek, aki miután megtudta, hogy bűncselekmény elkövetéséből származik, bevitte azt a Tapolcai Rendőrkapitányságra. A 27 éves tapolcai lakos ellen lopás bűntett, míg a 29 éves nyirádi férfi ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárást.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu