Tapolcai sétány - eladva, belépni tilos!

2019.10.01

Sólyom Károly, a Fidesz-KDNP leköszönő tapolcai önkormányzati képviselője Bognár Róberttel, a kormánypárt tapolcai polgármesterjelöltjével közös sajtótájékoztatót tartott egy ma már magánterületnek számító telken. A közvetlenül a patakparton található területet díszburkolattal ellátott sétány is átszeli.

Nincs olyan tapolcai, akit valamilyen kedves emlék ne fűzne ehhez a telekhez és az onnan induló két kis hídhoz. Dobó Zoltán jobbikos polgármester ezt a rendkívüli és pénzben nem kifejezhető értékkel bíró ingatlant áron alul, titokban értékesítette - fogalmazott Sólyom Károly.

Az önkormányzati képviselő elmondta: a polgármester rejtélyes indokoktól vezérelve, saját hatáskörében, közgyűlési felhatalmazás nélkül adta el a tapolcaiak kedves területét, amely egyébként a leginkább alkalmas lenne turisztikai fejlesztésekre. Tette ezt annak ellenére, hogy a terület jelenleg pályázati fenntartási időszak alatt áll. Az eladás ezért finoman szólva sem elegáns, hiszen így fennáll annak a veszélye, hogy az önkormányzat nem fog tudni eleget tenni a kezdeményező felé fennálló elszámolási kötelezettségének.

"A polgármester nem földesúr, aki kedvére osztogathatja szét hűbéresei között azokat az ingatlanokat, amelyek nekünk, tapolcaiaknak az egyik legkedvesebb belvárosi helyszínünk" - fűzte hozzá Bognár Róbert, aki három kérdést intézett Dobó Zoltánhoz:

  • Miért adta el ezt az értékes területet?
  • Miért titokban, a közgyűlés bevonása nélkül, a vevő ügyvédjével lezsírozva tette ezt?
  • Miért hagyta figyelmen kívül a város által vállalt pályázati kötelezettséget?

Bognár Róbert garanciát vállalt arra, hogy megválasztása esetén mindent meg fog tenni a terület visszaszerzéséért. Kifejtette, hogy egy polgármester a város első szolgálója, akinek becsületesnek, nyíltnak és elszámoltathatónak kell lennie, a korrupciónak pedig még az árnyéka sem vetülhet rá.