Villám csapott a Fülöp-hegyi kilátóba, már el is kezdődtek a munkálatok

2020.02.16

Február 12-én 23:45 perckor villám csapott a Fülöp-hegyi kilátó.

Kondor Géza polgármester köszönetét fejezte ki közösségi oldalán Révfülöp Nagyközség Önkormányzata nevében mindenkinek, aki együttérzését fejezte ki az éjszaka bekövetkezett katasztrófával kapcsolatban. 

Köszönöm a sok felajánlást, folyamatosan egyesével felveszem mindenkivel a kapcsolatot.

A déli parti webkamerákon egyértelműen látható, hogy 23.45 kor érte a villámcsapás a kilátót. Minden ingatlanunk, így a kilátó is biztosítva van, érvényes villámvizsgálati dokumentációval rendelkezünk. Most elsőként a megmaradt kő építményt kell megvizsgáltatnunk statikussal, de ehhez először a balesetveszélyt kell elhárítanunk, lépcső és korlát maradványok eltávolítását, stb. Nagyon kérek mindenkit, hogy a kordont ne lépjék át, és a kilátó belsejébe semmiképpen ne lépjenek be - írja a polgármester közösségi oldalán.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő is a helyszínre látogatott, Kondor Géza polgármester társaságában.

Kondor Géza polgármester úrral megtekintettük a villámlás okozta károkat a révfülöpi kilátónál, ahol a bontási munkák már el is kezdődtek. Mindent elfogunk közösen követni, hogy a természeti erő által bekövetkezett rombolást minél hamarabb helyreállítsuk - írja közösségi oldalán Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő.